Eddy, 56j

- Getuigenissen

Terug naar overzicht

“Als maatwerkcoach moet ik de dingen goed kunnen filteren en me inleven in mijn mensen. Met een brede kijk tegelijk strategisch denken en het welzijn van alle medewerkers voor ogen houden.”

Eddy, 56jaar.

Ik ben maatwerkcoach en winkelverantwoordelijke in de Kringwinkel Ecoso. Ik begeleid en ondersteun mensen in maatwerk via sociale tewerkstelling artikel 60, arbeidszorg en straftaak.

Ik was 30 jaar lang professionele danser. Omdat ik wel behoefte had aan een nieuwe en afwisselende uitdaging, ging ik weer studeren. Met het diploma Orthopedagogie en Jeugdcriminologie op zak ben ik dan eerder toevallig in de job van maatwerkcoach gerold. Het werk beviel me zo dat ik dit ben blijven doen.

Ik sta in voor de dagelijkse werking van de winkel en het magazijn. Samen met mijn collega ga ik op zoek naar realiseerbare doelstellingen voor ieder van onze mensen en begeleid ik ze in hun ontwikkeling en evolutie. Ik probeer er dan ook altijd voor hen te zijn. Soms volstaat een luisterend oor of wat extra steun, maar als het nodig is stuur ik ze ook door naar de juiste instanties.

Als maatwerkcoach moet ik de dingen goed kunnen filteren en me inleven in mijn mensen. Met een brede kijk tegelijk strategisch denken en het welzijn van alle medewerkers voor ogen houden. Elke beslissing die ik neem, probeer ik op de juiste manier te kanaliseren, te organiseren en op maat van de werknemer te verklaren. 

Mijn sterktes liggen bij mijn empathisch vermogen om goed en geduldig te luisteren. Maar daarnaast kan ik de informatie die ik zo opvang vlot vertalen naar organisatie en strategie.

Het leuke aan de job van maatwerkcoach is dat ik iets kan betekenen voor mijn medewerkers en zelf ook de vrijheid heb om zaken uit te proberen. Zo kunnen zij én ik elke dag iets nieuws leren.

i.s.m.

Privacy | Cookies