Bart, 48j

- Getuigenissen

Terug naar overzicht

“Het meeste leer je op de werkvloer zelf. Door continu open te staan om te leren van mensen rondom jou en ook een stuk van jouw ervaring door te geven. Die wisselwerking haalt het beste naar boven bij elkaar.”

Bart, 48jaar.

Ik ben maatwerkcoach in een afdeling binnen de elektromontage die laadpalen voor geëlektrificeerde auto’s monteert, test en inpakt. We maken deel uit van een maatwerkbedrijf dat ook actief is op het gebied van verpakking, metaalbewerking, groendienst, elektro-bestukking en kabelconfectie.

Ik was een aantal jaren actief in de sociale sector en heb ook ruime ervaring als coach in productieomgevingen binnen de private sector. Als maatwerkcoach combineer ik nu beiden: de sociale en mensgerichte aanpak, gekoppeld aan de dynamiek en de uitdagingen van productie.

Samen met een aantal collega’s ben ik verantwoordelijk voor het volledige productieproces en bewaken we de planning, kwaliteit, veiligheid en de ergonomie. We bouwen ons team uit en verdelen de taken op het niveau van elke medewerker. Zo kunnen we hen heel gericht coachen, begeleiden, ondersteunen en motiveren. We volgen het productieproces ook correct op binnen het ERP-systeem; om ervoor te zorgen dat de theoretische voorraad en werkelijke voorraad altijd juist zijn, alle boekingen tijdig en correct gebeuren enz.

Als maatwerkcoach moet je mensgericht kunnen werken. Telkens weer mogelijkheden en opportuniteiten in je medewerkers herkennen en samen met hen zoeken naar hoe ze deze kunnen ontplooien, binnen hun eigen mogelijkheden. En daar ook de ruimte voor creëren. Planmatig, gestructureerd en doelgericht.

Dankzij mijn twee diploma’s als A2 Elektronica en Gegradueerde in de orthopedagogie heb ik al heel wat ervaringen op zak – van hoofdbegeleider binnen de bijzondere jeugdzorg en coördinator van GES-leefgroepen, tot teamcoach in micro-elektronica. Maar het meeste leer je op de werkvloer zelf.  Door jezelf continu open te stellen om te leren van de mensen rondom jou en ook een stuk van jouw ervaring door te geven. Die wisselwerking haalt het beste naar boven bij elkaar.

De uitdaging en tegelijk de voldoening van een job als maatwerkcoach is mensen boven zichzelf uit te laten stijgen, zodat ze – ondanks de bagage die ze vaak meedragen – ervaren dat ze toch een belangrijke plaats hebben binnen dit geheel.

i.s.m.

Privacy | Cookies